VERWACht

Op mijn moeders verjaardag, namelijk 25 juni, ga ik "Talenk" het eerste deel van mijn Sci-Fi fantasy trilogie "Zand en staal" op de wereld loslaten.

Dit is voor mij een compleet nieuw genre en een uitdaging waar ik kosten noch moeite voor gespaard heb.

Flaptekst:

De Aardelingen stevenen af op de planeet Risan, hun laatste kans op overleven.

Hun komst is voorspeld door de Beran’tha, de magiërs uit het brandende zand, maar de hoge koning Garvon van Karan beschouwt hen als inferieur en negeert hun profetie. Hij ziet zijn fout te laat in.

Als de jonge Beran’tha Talenka koningin wordt, handelt ze anders. Ze bedenkt een plan om haar volk voor een gruwelijk lot te behoeden. Zal haar magie sterk genoeg zijn om de vernietigende technologie van de vijand te stoppen?

 

Meest recent: Wet van de nacht

Dit boek verscheen begin februari voor Valentijn met een valse start. Er zijn helaas fouten in de opslag bij de correctie geslopen, waardoor het even uit circulatie gehaald is en het opnieuw gecorrigeerd begin maart in tweede versie verscheen.

flaptekst:

Inspecteur Patrick O’Leary probeert na een tragedie zijn leven op orde krijgen. Hij wordt overgeplaatst naar het Texaanse Santa Anna waar hij undercover informatie over de beruchte stripclub Shades moet verzamelen.

Al snel ontdekt hij dat sheriff White speciale belangen bij deze opdracht heeft en dat de jonge uitbater Thomas Knight een duister geheim verbergt.

O’Leary’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld als er levens op het spel staan. Zal hij de juiste partij vertrouwen?

 

PRoloog

De muziekdoos overstemde het tikkende geluid van druppend bloed. De inspecteur sloeg een hand voor haar mond toen ze de kamer betrad. Bijna liet ze het fototoestel vallen. Ze werd misselijk nog voor ze in de wieg had gekeken. Alle hoop er een levende baby in aan te treffen, vervloog toen ze de rode plas zag.

De muziekdoos stopte. De stilte was huiveringwekkend.                                                              

“Ik heb haar gevonden!” brulde de inspecteur.

Aangeslagen kwam rechercheur Bridges binnen. Deze zaak raakte hem persoonlijk. Zijn bevriende collega kon elk moment thuiskomen. Hoe moest hij uitleggen dat zijn gezin was afgeslacht?

“Dit moet het werk van Thompson zijn,” zei de inspecteur, de grip op het fototoestel verstevigend. Janice was een fantastische speurder uit een ander team.  Dat maakte haar minder betrokken. Ze herpakte zich om foto’s van de dode baby te nemen. Toen ze over de wieg leunde, sloeg ze bleek uit.

Rechercheur Bridges zweeg. Als hij met haar alleen was geweest, had hij kunnen zeggen wat hij dacht. Nu was het huis overrompeld met collega’s die hem gek zouden verklaren.

Hij is niet menselijk, verre van. Misschien was hij het ooit. Deze hel is slechts het begin. Mijn jongere vriend is niet meer veilig. Er is één plek waar hij antwoorden kan vinden. Maar die gaan hem niet bevallen.

Een ijzingwekkende kreet onderbrak zijn gedachten. Bridges besefte dat ze er niet in geslaagd waren Matthew Dempsey buiten te houden en slaakte een diepe zucht. Hij had het lichaam van zijn vrouw in de woonkamer zien liggen.

Het zicht in de wieg wenste Bridges de jonge vader te besparen. Hij kende oude geheimen die zijn familie generatieslang bewaarde. Een van zijn voorouders had als ontsnapte slaaf ooit te veel gezien.

Een jonge motoragent zat met tranen in zijn ogen bij zijn dode vrouw geknield. Haar bloed doordrenkte zijn kleren. Zonder het te weten, was hij betrokken in een duister spel, waarvan Bridges oordeelde dat hoe minder hij wist, hoe beter. Voorlopig alleszins.

Deze dag zou alle betrokkenen de rest van hun leven blijven achtervolgen.